HELIOS

Two-level apartment in the residential complex "360" in Rivne

Incoming data:

The apartment is located on 9-10 floors, the apartment area is 102 square meters. The customers are a young family with one newborn child and two older children who do not live with them on a permanent basis. After analyzing the terms of reference and wishes of customers, we proposed to divide the space into two functional zones:

 

- Common area on the ground floor. It includes: entrance hall, living room, kitchen, dining area, bathroom;
-  Private area on the second floor. ska consists of a bedroom, two children's rooms and a bathroom.

2
Hallway:

The hallway was placed separately from the main space. Furnished only with functional furniture, without unnecessary details, in order to preserve a sufficient amount of free space. The fitted wardrobe stores all seasonal outerwear and has a separate soft seating area. And also an interesting solution was a mirror wall that fills the space with additional light.

Hallway:
Hallway:
3
Guest bathroom:
Guest bathroom:
Guest bathroom:

The entrance to the bathroom should not visually stand out on the wall, so we decided to make a custom-made concealed installation door. The area of the accommodation allows for two bathrooms, we have provided a public and a private one on both floors. Two types of tiles are used: in the tone of wood, for the extension of the corridor, and marble.

14
4
Common Space:

One of the accents in the apartment is the stairs. The frame is an open design, using the existing opening, which extends along the entire focal wall behind the TV. In this way, the space of the first floor was visually divided into an entrance hall and a living room.

Common Space:
6
7
8
8
8
Kitchen:
Kitchen:
Kitchen:

The structure of the kitchen consists of three parts: the dining area, the work island and the "wet" part. Combining the kitchen and the living room creates a spacious room in which it is convenient to receive guests and spend time with the whole family. Large windows around the perimeter of the room provide plenty of natural light. The island became the dividing element between the zones, thanks to which you can move freely around the kitchen. The island of the fast zone with a high table can be used both for cooking and for eating. The surface is practical and functional, allowing you to work from all sides. Separately placed vertical unit with built-in household appliances (freezer, refrigerator, oven). And also, along the "wet" zone, there is a closet with enough space for storing dishes, small appliances and products.

9
10
11
11
11
12
13
15
Bedroom:
Bedroom:
Bedroom:

The bedroom area is small, we managed to comfortably place the bed and install a large mirror behind the door, which further expands the space. An interesting solution was the glass door in the closet, through which personal things can be seen. This allows you to sort the wardrobe by color, choose clothes faster and fill the room with your special vision. The space itself is decorated in calm gray and white tones. The lighting of the bedroom is maintained in the same style as the entire apartment. A corner in the room was occupied by a dressing table. It has a light design, it fits harmoniously into our interior, and is located between two panoramic windows.

16
17
Children's rooms:

To avoid competition between children, we decided to make the rooms in the same style. The configuration of the property, according to the developer's plan, is non-standard: there are protruding walls and recessed niches. Therefore, the placement of furniture was adapted to create as many storage areas as possible for clothes, toys, books and stationery. The sleeping corner was highlighted with accent colors and furniture, and a common composition was created for both rooms: bright but restrained. At the heart of the idea — a game with geometric shapes, color and additional light. There is no better place for a working corner in the room, natural lighting from the window, on the left side of the desk, is ideal for a schoolboy.

Children's rooms:
Children's rooms:
18
19
20
Bathroom:
Bathroom:
Bathroom:

It has extended functionality: a bathtub, a shower cabin, a washbasin, and a bidet. Continuation of the interior of the bathroom from the first floor, the use of tiles of a shade "wood" and similar to marble. The apartment needs a good, powerful boiler for two bathrooms and floor heating, which supplies water horizontally and vertically. It is large and in order not to take up extra space, we installed it in the opening of the wall between the nursery and the bathroom. Also, we used decorative ceiling lighting to highlight the different levels.

21
22
23
Project team
  • Petro Stepaniuk
  • Oleksandr Pozniak
  • Olha Marchuk
  • Mariia Nakonechna
  • Viacheslav Lisnichuk
  • LocationRivne
  • Project statusRealized
  • Year2021